Διασκέδαση και Δραστηριότητες στη Σκύρο

<-- COde was here -->

Η Σκύρος είναι ένας πανέμορφος προορισμός διακοπών με πολλές προτάσεις για ευχάριστες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Εκτός από τις πεντακάθαρες και πανέμορφες παραλίες της, οι επισκέπτες της έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε ποικίλες δραστηριότητες που θα γεμίσουν τις μέρες των διακοπών τους με αξέχαστες εμπειρίες.

Brook Statue in the town of Chora

Brook Statue in the town of Chora

Η Σκύρος φημίζεται για τις αμμουδερές της παραλίες και ολόγυρα στο νησί  παραθαλάσσιοι οικισμοί όπως τα «Μαγαζιά», ο Μώλος, η Θεοτόκος, η Κυρά Παναγιά, η Ατσίτσα, Οι Αχερούνες, οι Τρεις Μπούκες, οι Ρένες και άλλοι, αποτελούν μερικά δείγματα ομορφιάς και υπέροχης θάλασσας. Εκτός από κολύμπι στις παραλίες της μπορείτε να απολαύσετε ψάρεμα απλό ή ψαροντούφεκο (πάντα με μέτρο), καταδύσεις και θαλάσσια σπορ.

Οι αστακοί που βρίσκονται στα νερά της Σκύρου είναι διάσημοι, για αυτό μην παραλείψετε  να τους γευτείτε στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού.

Αν ενδιαφέρεστε για το ψάρεμα του αστακού ρωτήστε κάποιον ντόπιο ψαρά, να σας ενημερώσει σχετικά γιατί μπορεί να χρειάζεστε ειδική άδεια. Υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί στο ψάρεμα αστακού για αυτό καλό είναι να τους ακολουθήσετε.

Η ιστιοπλοΐα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σκύρο και αν ταξιδεύετε με το δικό σας σκάφος, μπορείτε να το δέσετε στο λιμάνι της Λιναριάς – το κυρίως λιμάνι της Σκύρου.
Ολόγυρα στο νησί και ειδικότερα κοντά στη Λιναριά υπάρχουν πανέμορφες και πολύ ιδιαίτερες θαλάσσιες σπηλιές, ειδικά στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια του νησιού

Αν πλέετε κοντά στο Λιθάρι, θα δείτε τον εντυπωσιακό φάρο που χτίστηκε στο 1894. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, οι παραλίες στα νότια παράλια της Σκύρου είναι ο προορισμός σας. Τα νότια παράλια της Σκύρου προσελκύουν κάθε χρόνο windsurfers από όλο τον κόσμο.

Η φυσική ομορφιά της Σκύρου και η ενδιαφέρουσα μορφολογία της θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας σε μια διαδρομή πεζοπορίας ή  εκδρομές με 4×4.

Αξιοθέατα της Σκύρου όπως το όρος Κόχυλας, οι διάφορες θαλάσσιες σπηλιές στα παράλια της και τα υπέροχα δάση πεύκων που καλύπτουν σχεδόν το 30 {3c4469227439a10bfec26cb85ff8d2964f0cd56b0255681776ae1a2c5a10dad0} του νησιού, προσφέρουν έντονες συγκινήσεις στους επισκέπτες και αξέχαστες εμπειρίες ομορφιάς.

The beautiful coastal area of Pouria

The beautiful coastal area of Pouria

Περιδιαβαίνοντας κάποιος στο νησί, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να διαπιστώσει την αυθεντική ομορφιά της Σκύρου που σε πείσμα των καιρών, έχει διατηρήσει τη φυσική της ομορφιά και παραδόσεις της.

Σίγουρα μην παραλέιψετε να επισκευθείτε τα εργαστήρια Σκυριανής τέχνης, στα οποία θα θαυμάσετε και μπορείτε να προμηθευτείτε κεραμικά, ξυλόγλυπτα έπιπλα και διακοσμητικά, εργόχειρα,  κεντήματα και υφαντά.

Η Σκύρος προσφέρει στους επισκέπτες της αξέχαστες εμπειρίες και ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Είναι ένα νησί ευλογημένο με φυσική ομορφιά που συνυφασμένη με την ιστορία και τους μύθους αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές, δημιουργεί τον ιδανικό προορισμό για διακοπές όλο το χρόνο..