Πεύκος – Σκύρος, Σποράδες

<-- COde was here -->

Pefkos Skyros

Ο οικισμός του Πεύκου βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή, με υπέροχα τοπία και φυσικές ομορφιές.

Περιτριγυρισμένος από πλούσια πεύκα – για αυτό και ονομάστηκε έτσι – ο οικισμός είναι ένας παράδεισος ηρεμίας και γαλήνης. Το πράσινο της περιοχής σμίγει με το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργώντας  εικόνες
φυσικής ομορφιάς και αρμονίας.

The beautiful town of Pefkos

The beautiful town of Pefkos

Για εκείνους που αναζητούν ηρεμία και απομόνωση σε ένα φυσικό παράδεισο, ο Πεύκος είναι ο ιδανικός προρισμός.

Το γραφικό λιμανάκι με τις πολύχρωμες βάρκες είναι το στολίδι της περιοχής και προσφέρεται για όμορφους περιπάτους. Η όλη περιοχή έχει διατηρήσει ανέπαφη τη φυσική ομορφιά της και τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Ο Πεύκος, βρίσκεται  11 χλμ δυτικά από τη Χώρα και έχει εύκολη πρόσβαση. Όσο βρίσκεστε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα που είναι χτισμένο σε ψηλό σημείο του βουνού και προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα, προς το νότιο τμήμα της Σκύρου.

Κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου πραγματοποιείται μεγάλο πανηγύρι όπου  παρευρίσκονται πολλοί πιστοί και επισκέπτες, γορτάζοντας τη μνήμη του αγίου, με λειτουργία και κατόπιν  με παραδοσιακούς χορούς, φαγητό και τραγούδια.

Ακόμα ένα όμορφο αξιοθέατο του Πεύκου, είναι η παραλία του Αγίου Φωκά μια υπέροχη και απόμερη  παραλία, με ένα μικρό εκκλησάκι. Η διαδρομή προς την παραλία είναι πολύ όμορφη και γραφική.

Για κολύμπι προσφέρονται η παραλία του οικισμού αλλά και οι παραλίες στο Διαπόρι και του Αγίου Φωκά. Θα απολαύσετε πεντακάθαρα νερά και γαλήνιο περιβάλλον για καλοκαιρινές εξορμήσεις και εκδρομές.

<-- COde was here -->