Μώλος – Σκύρος, Σποράδες

<-- COde was here -->

Molos Skyros

Ο γραφικός οικισμός Μώλος, γειτονεύει με τα “ Μαγαζιά” και λόγω της θέσης τoυ φαίνεται σαν η συνέχεια τους.

Με την ταυτόχρονη ανάπτυξη της περιοχής οι δύο οικισμοί τείνουν να ενωθούν σε έναν, αλλά παραμένουν μια γραφική και πανέμορφη γωνιά της Σκύρου, με τη Χώρα να δεσπόζει από ψηλά στο τοπίο τους ατενίζοντας τη θάλασσα.

The coastal town of Molos

The coastal town of Molos

Η μεγάλη παραλία με την απαλή άμμο, αγκαλιάζει και τον Μώλο και αποτελεί το ιδανικό σημείο για χαλάρωση και ηρεμία στον καλοκαιρινό ήλιο.

Το λιμανάκι του Μώλου, αποπνέει γραφικότητα και ομορφιά με τις ψαρόβαρκες να λικνίζονται στα νερά του, ενώ τα Σκυριανά σπιτάκια απλώνονται κατά μήκος του οικισμού.

Στο λιμάνι έχει χτιστεί ένας κυματοθραύστης ο οποίος το καλοκαίρι προσφέρεται για όμορφους περιπάτους θαυμάζοντας το ηλιοβασίλεμα και την όμορφη θέα.

Σε κοντινή απόσταση στη θέση Πουριά βρίσκεται το αρχαίο λατομείο ψαμόλιθου, και ο παλιός ανεμόμυλος ο οποίος έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί σαν εστιατόριο café bar.

Ο Μώλος διαθέτει αρκετά καταλύματα για διαμονή, όπως  ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και στούντιος. Επίσης υπάρχουν και μερικά ταβερνάκια στα οποία θα απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ και φρέσκο ψάρι.

Μώλος – Προτεινόμενα Ξενοδοχεία και Διαμονή

Ξενοδοχεία και Διαμονή