Μαγαζιά – Σκύρος Σποράδες

<-- COde was here -->

Magazia SkyrosΤα “Μαγαζιά” είναι παραθαλάσσιος οικισμός της Σκύρου, που έχει εξελιχθεί σε πανέμορφο θέρετρο και προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Ο οικισμός βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα και η μεγάλη παραλία με τη χρυσή άμμο, είναι το σημείο απόλαυσης και χαλάρωσης κατά τους μήνες του καλοκαιριού και όχι μόνο.

The coastal town and beach of Magazia

The coastal town and beach of Magazia

Τα  “Μαγαζιά”  θεωρούνται από πολλούς η παραλία της Χώρας, η οποία σκαρφαλωμένη πάνω στον ψηλό λόφο,  δεσπόζει στον ορίζοντα και είναι εμφανής από κάθε σημείο της παραλίας.

Το τοπίο των  “Μαγαζιών”  έχει μείνει ανέπαφο από το πέρασμα των χρόνων, παρ’ όλη την ανάπτυξη η οποία συγκριτικά με άλλους οικισμούς είναι σε μικρότερη κλίμακα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρήσει ο οικισμός τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και την αυθεντική του ομορφιά.

Το όνομα του οικισμού οφείλεται  στις αποθήκες «μαγαζιά» μπαρουτιού που υπήρχαν εδώ κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία σε αυτόν τον οικισμό να απολαύσουν όμορφο περιβάλλον και σύγχρονες ανέσεις στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και στούντιος της περιοχής.  Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, το θέρετρο σφύζει από ζωή, καθώς προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Οι επισκέπτες της περιοχής  Περάσματα στα “Μαγαζιά” μπορούν να επισκεφθούν το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, αλλά και άλλες εκκλησίες και αξιοθέατα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

Η περιοχή έχει ομαλή τουριστική ανάπτυξη και θα βρείτε αρκετά café bars και εστιατόρια για να απολαύσετε καλό φαγητό και ποτό, αλλά και καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης αξίζει να περπατήσετε στα δρομάκια του οικισμού και να ανακαλύψετε τα παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής και ξυλογλυπτικής.

Ο γειτονικός οικισμός Μώλος είναι σχεδόν ενωμένος με τα “Μαγαζιά”  και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενιαίο οικισμό. Ο Μώλος ξεκινά στην ουσία εκεί που τελειώνουν τα όρια των “Μαγαζιών”  και οι δύο παραθαλάσσιοι οικισμοί αποτελούν ένα πανέμορφο προορισμό διακοπών στη Σκύρο.

Μαγαζιά- Προτεινόμενα Ξενοδοχεία και Διαμονή

Ξενοδοχεία και Διαμονή