Καλαμίτσα – Σκύρος Σποράδες

<-- COde was here -->

Kalamitsa SkyrosΗ Καλαμίτσα είναι ένας πανέμορφος και παραθαλάσσιος οικισμός της Σκύρου, μόλις 9 χλμ από τη Χώρα, που απλώνεται κατά μήκος του γραφικού κολπίσκου.

Η παραλία υπέροχη και μεγάλη, αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση και απόλαυση στα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου..

The coastal hamlet of Kalamitsa

The coastal hamlet of Kalamitsa

Η παραλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα για wind surfing.

Οι επισκέπτες της Καλαμίτσας στις περιηγήσεις τους μπορούν να επισκεφθούν την Πηγή Λουτρό, με τη μαρμάρινη βρύση και το δροσερό νερό της. Επίσης αξίζει να επισκεφθούν το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Μάμα, που έχει χτιστεί στα ερείπια ναού του Πάνα.

Αν βρίσκεστε στην Καλαμίτσα στις 2 Σεπτεμβρίου, θα έχετε την ευκαιρία να παραβρεθείτε στο πανηγύρι του Αγίου Μάμα, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Θα απολαύσετε τη Σκυριανή φιλοξενία, παραδοσιακή μουσική και χορό, κρασί και φαγητό.

Περιτριγυρισμένο από την άγρια ομορφιά του οροπεδίου Άρι, βρίσκεται το σημείο του τάφου του Βρετανού ποιητή  Robert Brook. Πολύ κοντά στην περιοχή Βουκολίνα βρίσκεται η πηγή Νύφη.

Οι επισκέπτες της Καλαμίτσας έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε την παραλία Τρίστομο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, και η οποία είχε χρησιμοποιηθεί από τις συμμαχικές δυνάμεις στη διάρκεια του 1ου παγκοσμίου πολέμου, την περιοχή της Βουκολίνας αλλά και όλη τη διαδρομή προς το νότιο τμήμα του νησιού με τα υπέροχα τοπία.

Για κολύμπι ο επισκέπτες μπορούν εκτός  από την παραλία της Καλαμίτσας, να επισκεφθούν τις παραλίες στην Κολυμπάδα και στον όρμο Ρένες. Με τόσες εναλλαγές, πανέμορφο φυσικό τοπίο και τη φημισμένη Σκυριανή φιλοξενία, η Καλαμίτσα αποτελεί ιδανικό προορισμό για αξέχαστες διακοπές και ηρεμία.

<-- COde was here -->