Χώρα – Σκύρος Σποράδες

<-- COde was here -->

Chora SkyrosΠρωτεύουσα της Σκύρου είναι η Χώρα, που βρίσκεται χτισμένη σε λόφο κάτω από το επιβλητικό Βυζαντινό κάστρο.

Λόγω της θέσης της η Χώρα φαίνεται από διάφορες γωνιές του νησιού και μοιάζει σαν να το φυλάει άγρυπνα ατενίζοντας το πέλαγος.

The capital town of Chora

The capital town of Chora

Τα κατάλευκα σπιτάκια με τις επίπεδες σκεπές, χτισμένα αμφιθεατρικά το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργούν μια εικόνα γραφικότητας και γαλήνης, που καλωσορίζει τον επισκέπτη.

Η Χώρα περιτριγυρίζεται από πανέμορφους παραθαλάσσιους οικισμούς , που άριστα οργανωμένοι μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες του νησιού, παρέχοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές για τους σύγχρονους ταξιδιώτες. Οικισμοί όπως τα Μαγαζιά (με την υπέροχη και μεγάλη παραλία) ο Μώλος, και ο Πέρα Κάμπος, αποτελούν ιδανικό προορισμό για διαμονή και απόλαυση.

Τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρας, περιμένουν τον επισκέπτη για εξερευνήσεις που οδηγούν σε ξέφωτα με μαγευτικές εικόνες και τοπία. Ακολουθώντας τα, θα οδηγηθείτε σε πολύχρωμες αυλές, γραφικά καφενεδάκια και ξέφωτα που βλέπουν σε πανοραμική θέα στο Αιγαίο, αποκαλύπτοντας την ομορφιά της Σκύρου και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της  που εναρμονίζεται στο περιβάλλον.

Στη Χώρα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Βυζαντινό κάστρο που χτισμένο στην κορυφή του λόφου δεσπόζει στο τοπίο και την εικόνα του νησιού.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες, καθώς και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου το οποίο ιδρύθηκε το 962 και ανακαινίσθηκε πλήρως το 1984. Σήμερα στέκει κατάλευκο και γαλήνιο, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες.

Καθώς περιδιαβαίνετε στη Χώρα, θα βρείτε τη μεγάλη ανοιχτή πλατεία που “βλέπει”  στο Μώλο. Εδώ βρίσκεται το χάλκινο άγαλμα του ποιητή Rupert Brooke, ο οποίος απεβίωσε στις 23 Απριλίου 1915 στη Σκύρο.

Η πλατεία είναι γνωστή ως “Πλατεία Brooke”  και οι επισκέπτες μπορούν από εδώ να απολαύσουν την όμορφη θέα προς τα ανατολικά παράλια της Σκύρου και το γαλάζιο του Αιγαίου.

Η Χώρα είναι σίγουρα ένας προορισμός που οι επισκέπτες της Σκύρου αξίζει να επισκεφθούν και να γνωρίσουν καλύτερα. Είναι άψογα οργανωμένη τουριστικά και έχοντας διατηρήσει αναλοίωτα τον παραδοσιακό της χαρακτήρα και εικόνα προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις σε συνδυασμό με σύγχρονες ανέσεις, παροχές και υπηρεσίες. Αποτελεί ιδανική βάση για εξορμήσεις και εξερευνήσεις σε διάφορα αξιοθέατα και οικισμούς της Σκύρου, καθώς έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτά.

Χώρα – Προτεινόμενα Ξενοδοχεία και Διαμονή

Ξενοδοχεία και Διαμονή