Παραλίες της Σκύρου Σποράδες

<-- COde was here -->

Η Σκύρος είναι νησί με πανέμορφες παραλίες, πεντακάθαρα νερά και γαλήνια τοπία. Όλο το νησί είναι διάσπαρτο με παραθαλάσσιους οικισμούς που οι περισσότεροι διαθέτουν όλες τις σύγχρονες παροχές για τους επισκέπτες.

The beach of Agios Petros

The beach of Agios Petros

Από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσια θέρετρα με ωραίες παραλίες είναι τα «Μαγαζιά», ο Μώλος και ο Πέρα Κάμπος. Ο Μώλος και τα Μαγαζιά, «μοιράζονται» τη μεγάλη παραλία με τη χρυσαφένια άμμο που σε ορισμένα σημεία της είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Πολύ κοντά στη Λιναριά το λιμάνι της Σκύρου βρίσκονται οι παραλίες Ασπούς, Αχερούνες και Καλαμίτσα, είναι σχετικά μικρές παραλίες με άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Η βόρεια πλευρά της Σκύρου καλύπτεται με πεύκα έχει πλούσια βλάστηση και γαλήνιο περιβάλλον. Εδώ οι επισκέπτες θα βρούν παραλίες σχεδόν απομονωμένες, ήσυχες αλλά ανοργάνωτες, για αυτό χρειάζεται να έχουν μαζί νερό και ελαφρά τρόφιμα.

Ο Γιαλός είναι ακόμα ένα τουριστικό θέρετρο της Σκύρου με όμορφη και ήσυχη παραλία, στην οποία σύμφωνα με το μύθο κολυμπούσε ο Αχιλλέας.

Μία ακόμα παραλία που προσελκύει κόσμο είναι η παραλία Γυρίσματα, που είναι αρκετά μεγάλη περίπου 1 χλμ και διαθέτει μερικά εστιατόρια και καφέ.

Ακόμα μια παραλία που είναι πολύ όμορφη και δημοφιλής είναι η Γλυφάδα, που βρίσκεται στο νησάκι Σαρακηνό στο οποίο θα φτάσετε με σκάφος ή καΐκι από τη Λιναριά.

Καθημερινά αναχωρούν από τη Λιναριά καΐκια που πραγματοποιούν εκδρομές σε παραλίες όπως η Γλυφάδα και θαλάσσιες σπηλιές όπως η Πεντεκάλη και η Διατρυπητή.

Σε απόσταση 18,5 από τα δυτικά της Χώρας βρίσκεται ο οικισμός της Ατσίτσας.

Εδώ βρίσκεται η παραλία του Αγίου Πέτρου με την πανέμορφη αμμουδιά περιτριγυρισμένη από κέδρους και πεύκα. Κοντά βρίσκονται και οι παραλίες Πετρίτσα, Κυρά Παναγιά και Θεοτόκος.

The famous sandy beach of Magazia

The famous sandy beach of Magazia

Ο επισκέπτης της Σκύρου στις περιηγήσεις του, σίγουρα θα απολαύσει τις πανέμορφες παραλίες του νησιού με τα πεντακάθαρα νερά και την γαλήνια φυσική ομορφιά. Άλλες οργανωμένες και άλλες ερημικές προσφέρουν όμορφες στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας.

Πολλές παραλίες έχουν πάνω στην παραλία κάποιο καφέ ή ταβερνάκι, άλλες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με οικισμό και καταλύματα και άλλες είναι ερημικές και ανοργάνωτες για τις οποίες χρειάζονται προμήθειες σε νερό και ελαφρά τρόφιμα.