Ατσίτσα – Σκύρος Σποράδες

<-- COde was here -->

Atsitsa SkyrosΗ Ατσίτσα είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, από τους πιο γραφικούς της Σκύρου με τη φύση να οργιάζει και να δημιουργεί υπέροχες εικόνες.

Απέχει 18,5 χλμ από τη Χώρα, διάσπαρτη από πεύκα και ελιές που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και οφείλει το όνομα της στο μικρό νησάκι που βρίσκεται κοντά στην παραλία της

The beautiful coastal town of Atsitsa in Skyros

The beautiful coastal town of Atsitsa in Skyros

Τα παραδοσιακά χτισμένα σπίτια του χωριού, εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο και δημιουργούν μια πανέμορφη εικόνα που γαληνεύει.

Ο κόλπος του χωριού χρησίμευε παλιότερα ως λιμάνι του νησιού, εξυπηρετώντας ειδικότερα  τα μεταλλεία σιδήρου. Στην παραλία υπάρχουν ακόμα οι πέτρινες κολώνες που χρησίμευαν για τη μεταφορά των βαγονέτων των ορυχείων. Στην Ατσίτσα βρίσκεται το κέντρο Εναλλακτικού τουρισμού της Σκύρου και προσφέρει πολλές προτάσεις για ευχάριστες δραστηριότητες.

Η Ατσίτσα είναι ένας παράδεισος ηρεμίας και φυσικής ομορφιάς. Η πλούσια βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα δημιουργώντας εικόνες πνιγμένες στο πράσινο και το γαλάζιο. Είναι από τα πιο γραφικά θέρετρα του νησιού και προσφέρει ηρεμία και γαλήνη στους επισκέπτες.

Ο μικρός κολπίσκος με τα σπίτια χτισμένα τριγύρω του, τις βάρκες και τα σκάφη να πλέουν στα ήρεμα νερά και την καταπράσινη φύση, συνθέτουν ένα τοπίο πραγματικής γαλήνης και ομορφιάς.

Στην περιοχή Μαρκέσι, σε απόσταση 8 χλμ, στην πλαγιά του λόφου βρίσκεται το εκκλησάκι της Θεοτόκου, το οποίο χτίστηκε στη θέση παλαιοχριστιανικού ναού και αρχαίου ναού των κλασσικών χρόνων, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι ήταν αφιερωμένος
στον Ποσειδώνα. Στην περιοχή έχουν βρεθεί επίσης σκαλιστοί τάφοι που χρονολογούνται από την αρχαιότητα.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εκκλησάκια της Κυράς Παναγιάς και του Αγίου Πέτρου, που βρίσκεται σε ένα λόφο καλυμένο από πεύκα κοντά στην παραλία.

Η παραλία του Αγίου Πέτρου με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τους κέδρους είναι από τις πιο δημοφιλείς της Σκύρου και φημίζεται για το γαλήνιο περιβάλλον της.
Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στις παραλίες Ατσίσα, Πετρίτσα, Κυρά Παναγιά και Θεοτόκος που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

<-- COde was here -->